Spring naar inhoud

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over dit project? Kijk of je vraag tussen de veelgestelde vragen staat. Zo niet, neem dan contact met ons op.

De uitslag

Waar vind ik de uitslag en hoe is deze bepaald?

Op 28 september is de uitslag gepubliceerd op deze website. De uitslag staat op de pagina ‘Uitslag’. Op 12 oktober vanaf 18.00 uur is de feestelijke uitreiking in Vadercentrum Adam (Jonckbloetplein 24). 

De plannen die het vaakst zijn gekozen door bewoners van Laak Centraal en die binnen het budget passen, worden uitgevoerd. 

Hoe is deze uitslag tot stand gekomen?

Van 29 augustus tot en met 26 september konden alle bewoners van 12 jaar en ouder van Laak Centraal hun favoriete plannen voor de wijk selecteren voor een totaalbedrag van €40.000. Met een persoonlijke stemcode die bewoners per brief ontvingen, konden zij op deze website stemmen op de plannen. De plannen die het vaakst zijn gekozen en die samen maximaal €40.000 bedragen, worden uitgevoerd. 

Hoe is de berekening precies gemaakt?

Het wijkbudget van €40.000 wordt gevuld met de plannen die de meeste stemmen hebben gekregen, totdat het budget op is. Op de pagina Uitslag zie je dat de 5 plannen met de meeste stemmen in totaal € 37.500 van het budget bedraagt. 

Krijgen de indieners van de winnende plannen het bedrag meteen op hun rekening gestort?

Nee. Eerst wordt gekeken wie het plan uit gaat voeren. In sommige gevallen is dat de gemeente, in andere gevallen een bedrijf, bewoners of maatschappelijke organisatie. Dit hangt allemaal af van het soort plan. 

De gemeente kan het bedrag alleen uitkeren aan een rechtspersoon, bijvoorbeeld een bedrijf of maatschappelijke instelling en niet rechtstreeks aan een bewoner. Als een bewoner zelf de uitvoerende partij van het winnende plan is, zal het bedrag via het Wijkberaad Laak Centraal worden uitgekeerd. 

Ik wil graag een plan indienen voor een andere wijk in Stadsdeel Laak. Kan dat?

Leuk dat je zo enthousiast bent over Wijkbudget Laak Centraal. Dat zijn wij ook! Bekijk de planning wanneer de andere wijken aan de beurt zijn. 

Ook los van het wijkbudget helpen wij je graag om je plan verder te helpen. Zo kijken wij of je idee uit te voeren is en of het in aanmerking komt voor een activiteitensubsidie

Wat is het verschil tussen een wijkagenda en een wijkbudget?

Wat is het verschil tussen een wijkagenda en een wijkbudget?  

Iedere wijk in Den Haag krijgt een wijkagenda. In een wijkagenda staan de belangrijkste verbeteringen voor een wijk. De bewoners, ondernemers, samenwerkingspartners en medewerkers van de gemeente bepalen samen wat het meest belangrijk is. Zij voeren samen de verbeteringen uit. 
 
Vaak volgt op de wijkagenda een wijkbudget. Met het wijkbudget kunnen bewoners zelf plannen insturen die helpen bij de verbeterpunten uit de wijkagenda. Dit zijn vaak duidelijke plannen die binnen een jaar klaar kunnen zijn. 
 
Lees meer over wijkagenda's 

Site

Hoe veilig is deze site?

De gemeente neemt maatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. Meer weten over privacy en beveiliging van persoonsgegevens? Lees dan onze privacyverklaring.

De site werkt niet goed. Waar kan ik dit melden?

Vervelend dat de site niet werkt. We willen dit snel oplossen. Neem contact met ons op. Geef een korte uitleg waar het mis gaat en eventueel de link van de pagina waar het over gaat. We proberen het probleem dan zo snel mogelijk op te lossen.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte





Geef mij een nieuwe code

Annuleren