Spring naar inhoud
Dit plan kreeg niet genoeg likes

Stemmen

0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 4 van de 25.

Status

Dit plan kreeg niet genoeg likes en is daarom niet door naar de stemronde.

voedselborders en eetbare planten en bomen

Door: Annelene van der giessen
29 mei 2023

In groenstroken in Laak komen eetbare planten en bomen en tuintjes waar groente en fruit in verbouwd wordt.

In de borders van de gemeente komt veel zwerfvuil voor. De buren voelen zich niet verantwoordelijk voor die borders en de groenstroken. Als er eetbare planten en bomen komen en tuintjes worden aangelegd is de grond een onderdeel van de wijk en voelen mensen zich verantwoordelijk voor de tuintjes. Zij zullen de tuintjes willen onderhouden en zorgen voor de planten en de bomen. De kinderen die erbij worden betrokken, leren hoe hun eten groeit, en voelen zich meer verantwoordelijk voor hun omgeving. De buren zien hun planten groeien, onderhouden het, eten hun oogst op, waardoor zij zich verantwoordelijk zullen voelen voor hun omgeving. 
De sociale cohesie zal toenemen omdat enthousiaste buren in de tuintjes samenwerken, spontane gesprekken krijgen en elkaar beter leren kennen. Kinderen worden meer bewust van de natuur en waar hun eten vandaan komt. Dit zorgt voor meer veiligheid en betrokkenheid tussen de buren. 
Dit plan kan worden uitgevoerd met ervaren buren die zelf een voedseltuin hebben (volkstuin), en bereid zijn workshops te geven. Ook kunnen ervaren mensen hun kennis overdragen in workshop dagen. Tevens kunnen de buren samenwerken met de groenwerkers van de gemeente als er voedselbomen (fruit en notenbomen) worden gepland, tuintjes worden aangelegd en onderhouden. Tuingereedschap, biologische aarde, biologische zaden, eetbare biologische planten en bomen wordt door de gemeente aangeboden. 

Argumenten

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte

Geef mij een nieuwe code

Annuleren